Nyhed

Tivoli erobrer atter sommeren

Tivoli har netop offentliggjort endnu en overdådig koncertsæson, hvor der bliver plads til både det allerhøjeste niveau og til amatørmusikere i løbet af de 61 koncerter.

Med topsangere som Renée Fleming, Jonas Kaufmann, Measha Brueggergosman, Vivica Genaux, Roberto Alagna og Elina Garanca bliver det ikke meget bedre. Glædeligt er det, at der også er andet end typiske highlights: Brueggergosman (foto) synger Brittens Les Illuminations, Kaufmann indstiller sin tenor på Schuberts intime verden, Fleming tager en af sine specialiteter med (Richard Strauss).

På instrumentalsiden finder vi tangentmestre som Nelson Freire og Evgeny Kissin, violinisterne Gidon Kremer og James Ehnes, samt ensemblerne Il Giardino Armonico og Concerto Köln, der er blandt verdens førende inden for tidlig musik.

Tivoli ønsker også at gøre mere for den musikalske fødekæde, hvilket udmønter sig i år med initiativet CON❤AMORE, hvor orkestret Dusika, Sankt Annæ Symfoniorkester og unge musikere fra Suzuki-instituttet får chancen for at spille i en professionel koncertsal.

Liszts 200-års-fødselsdag markeres med koncerter, en masterclass og et foredrag med live musik. Man har hyret pianisten og forskeren Leslie Howard, der er ekspert i Liszts musik, til at stå for en masterclass og give koncert. Med til Liszt-fejringen er desuden Marianna Shirinyan og Nelson Freire.

Sidst kan også nævnes tiltaget med to rene koncerter, hvor kun musik af hhv. Ravel og Elgar opføres. Spørgsmålet er så, om denne type koncerter skaber nye fans eller bare tiltrækker de, der i forvejen er tilhængere af de to komponister. Til at spille Elgar har Tivoli engageret den britiske maestro Andrew Davis, så hvis man aldrig for alvor er blevet fænget af Elgars musik, men vil give det en chance, så skal man slå til hér.

Sæson 2011/12 er den første, som musikchef Henrik Engelbrecht står bag planlægningen af. Kvaliteten er der ikke en finger at sætte på. Skal man rette en kritik, må det blive af det næsten fuldstændige fravær af nyere musik. Her mangler der noget mod.

Se programmet for Tivoli Festival her

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER