Nyhed

Tragisk lukning af Axel Klassisk

En af de sidste bastioner inden for klassisk musik i Danmark meddeler, at de må dreje nøglen om ved udgangen af marts. Axel Klassisk på Frederiksberg er en del af kæden Axel Music, som nu erklæres konkurs. Axel Music har været ramt af det stærkt faldende salg af popmusik, hvorimod Axel Klassisk melder, at de – ligesom alle andre – har kunnet mærke den generelle finanskrise, »men vores butik kunne godt løbe rundt«, siger Rune Kühl, den ene af de to ildsjæle, man kunne få førsteklasses service af i butikken på Bülowsvej 3.

Meddelelsen om lukningen blev annonceret fredag på Axel Klassisks facebook-side, og dagen efter var der så meget trængsel til butikkens ophørsudsalg, at bestyrer Birger Simonsen måtte holde åbent til kl. 18 – fire timer længere end ved normale lørdage.

Det er ikke bare en pladebutik, vi snart må sige farvel til. Axel Klassisk er en institution i dansk musikliv: butikkens store udvalg af cd’er med klassisk musik er vigtigt, men af langt større betydning er Birgers og Runes ekspertise og passion for musikken, som har gjort hvert besøg hos Axel Klassisk til en fornøjelse.

prm

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER