Nyhed

Ung polsk superpianist i Tivoli

Den unge polske pianist Rafal Blechacz slog igennem internationalt da han vandt Chopin-konkurrencen i Warszawa i 2005. Siden har han vist, at han kan brillere med meget andet end ballader og polonaiser. I dag er han i Tivoli for at spille Beethovens Klaverkoncert nr. 4, et værk der også kommer til at optræde på én af hans kommende cd’er.
Rafal Blechacz kalder sig selv en “ukontroversiel” pianist. Han er ikke til sensationssøgende fortolkninger.
“Det er komponisten der er stjernen”, siger Rafal Blechacz, og det er noget han har tænkt meget over. Ved siden af pianistkarrieren har han siden 2008 studeret musikfilosofi på universitetet, og for tiden arbejder han på en artikel om værk og fortolkning. Hans konklusion er, at der er grænser for hvor langt en fortolker må og kan gå.
Hans egen fortolkning af Beethovens nr. 4 taler han imidlertid gerne om.
“Det er vigtigt for mig, at vise den optimistiske karakter, som jeg især oplever i 1. sats. Jeg spiller Beethoven med energi, og ønsker at gøre musikken let og klar”, fortæller Rafal Blechacz om aftenens koncert.

Rafal Blechacz er torsdag d. 10. maj solist i Beethovens Klaverkoncert nr. 4. med Tivolis Symfoniorkester og dirigent Alexander Polianichko.

Tekst: Malene Wichmann; foto: Felix Broede

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER