Nyhed

Auktionshus skændes med ekspert om ægthed af Beethoven-partitur

Sothebys måtte i sidste uge opgive at sælge partituret til en Beethoven-strygekvartet, der var vurderet til at indbringe næsten 2 millioner kroner, efter en ekspert offentligt havde stillet spørgsmålstegn ved partiturets ægthed, skriver The Guardian.

Det var Beethoven-forskeren ved Manchester University, Professor Barry Cooper, der i et radioprogram på BBC inden auktionen havde anfægtet garantien af Sothebys eksperter om autenciteten af det håndskrevne partitur.
»Flere aspekter ved autografen modbeviser fuldstændigt, at den skulle komme fra Beethovens hånd. Kommentarerne til spillestilen er helt anderledes end i ethvert andet ægte Beethoven partitur«, lød det fra Cooper.

Simon Maguire fra Sothebys afviste kategorisk påstanden og hævdede, at der var tale om en komplet fejllæsning fra Coopers side. Det er efterfølgende kommet frem, at man hos konkurrenten i auktionshuset Christies året forinden havde vraget de omstridte noder, da det dengang ikke var muligt at bekræfte, om de var autentiske eller ej.

Bedre gik det med salget af det originale håndskrevne partitur af Mahlers 2. symfoni ved samme auktion. Prisen hos Sothebys gik væsentligt over rekordvurderingen på 30 millioner kroner, da hammerslaget faldt på ikke mindre end 40 millioner kroner.

Læs også: Rekordvurdering af Mahler-partitur

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER