Artikel

Interview: Isabelle Faust
»JEG HAR ALTID ELSKET MUSIKKEN HØJERE END VIOLINEN«

Kammermusik er mantraet for en af verdens bedste violinister, ISABELLE FAUST, der er festivalaktuel i Danmark denne sommer. Hun skamroses for sin indspilning af Bachs violinværker. Men for den evige kammermusiker var det en skræmmende og fascinerende oplevelse at være alene med Bach.

Af Malene Wichmann

Da Isabelle Faust for første gang hørte sin egen indspilning af Bachs soloværker, kunne hun ikke genkende den.
»Jeg tænkte: Hvem er det?«, fortæller hun.
Det var to måneder efter optagelsen, og hun forstod ikke, hvad der skete.
»Jeg har aldrig før oplevet, at jeg ikke kunne genkende mig selv. Men når jeg spiller Bach, er min indre verden så stærk, at det er svært at høre det udefra. Det tog et stykke tid at komme ind i optagelsen igen«.
Isabelle Faust har svært ved at sætte ord på sin fortolkning af Bach. Det er et univers, hun forsvinder ind i, siger hun. Men mange andre har sat ord på indspilningerne, der har været hendes største projekt gennem de seneste år: Hun har høstet fremragende anmeldelser verden over, og de to cd’er er allerede udnævnt til referenceindspilninger.

»Jeg er ikke en solist, der bare kommer og ’gør min ting’. Jeg vil have alle med, og nogen gange kan det være hårdt arbejde«

Isabelle Faust, violinist

Den tyske violinist havde selv ingen anelse om, hvordan hendes Bach ville blive modtaget, så hun er stolt og glad.
»Det er usikkert at spille Bach. Der er mange måder at gøre det på, og enhver indspilning er kun et øjebliksbillede. Jeg har en idé om, at jeg vil indspille dem igen engang, og det vil helt sikkert blive anderledes«, siger hun.
»Jeg kan allerede mærke en forskel på de to år, der er gået mellem de to cd’er […]

LÆS HELE ARTIKLEN I KLASSISK NR. 29

FESTIVALAKTUEL
Isabelle Faust optræder på årets Hindsgavl Festival sammen med pianisten Alexander Melnikov og hornisten Teunis van der Zwart tre dage i træk den 7. til 9. juli. Her optræder hun solo med Bach, som duo med Melnikov i sonater af Brahms, Beethoven og Hindemith, og som trio med både Melnikov og van der Zwart i musik af Brahms og Ligeti.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER