Nyhed

‘Anna Nicole’ deler kritikerne

Berømt som undertøjsmodel, gift med 89-årig milliardær, talentløs tv-vært, død af overdosis 39 år gammel. Covent Garden Operaen i London havde for nylig urpremiere på en opera over Anna Nicole Smiths triste historie. Kritikerne er delte om den kunstneriske værdi i ‘Anna Nicole’.

The Telegraphs kritiker giver ‘Anna Nicole’ topkarakter, selvom han ikke kan blive enig med sig selv, om der er tale om et mesterværk. Han finder, at Mark-Anthony Turnage har valgt den helt rigtige musik til historien: et americana med strejf af jazz, blues, musicalkomedie og loungemusik – det hele skamløst orkestreret.

Det kan godt være, at ‘Anna Nicole’ får uvant publikum i operaen, men værket er slet ikke en opera, mener New Statesmans anmelder, der kritiserer komponisten for at bruge sekunda-sange fra “den amerikanske sangbog” og for at komponere musik, der ikke matcher librettoen i grimhed.

Financial Times udbryder, at Covent Garden har spildt et operakompagnis resurser med en billig omgang ikke-opera.

The Guardian er nede på to ud af fem stjerner og ryster på hovedet over mangel på dramavirkemidler og anonyme sanglinjers overdøven af orkestret.

New York Times mener derimod, at ‘Anna Nicole’ er en triumf for Covent Garden operaen. Især på grund af musikken, som avisens kritiker beskriver som “rig, dristig og uforklarlig”. Og i modsætning til The Guardian finder NY Times operaen rørende.

‘Anna Nicole’ spiller frem til 4. marts i Covent Garden Operaen.

Foto: Alastair Muir

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER