Nyhed

Cecilia Bartoli sætter ‘West Side Story’ på plakaten

Cecilia Bartoli er ikke blot diva, virtuos og en mester i at overraske med sine næste skridt, men også en succesfuld festivalarrangør. I 2012 tiltrådte hun jobbet som kunstnerisk leder for Salzburgs Whitsun Festival og har netop fået forlænget kontrakten frem til 2021. I programmerne har hun fokuseret på kvindekønnet i repertoire fra barokken frem til den tidlige romantik, som er hendes eget kerneområde. Som den første kvindelige leder af Whitsun ønsker hun at anskue begivenheder, temaer og problematikker fra et kvindeligt perspektiv, siger Bartoli til avisen Tempi.

Til dette forårs festival i maj vender Bartoli sit vanlige repertoire ryggen med Leonard Bernsteins ‘West Side Story’ på plakaten. Festivaltemaet i år er utopisk kærlighed, blandt andet den som opstår mellem elskende af forskellig social baggrund. På programmet er ikke mindst den glemte komponist Niccolò Antonio Zingarellis ‘Romeo og Julie’ fra 1796 med kontratenoren Franco Fagioli i den ene hovedrolle. Men trækplasteret vil utvivlsomt være Bartolis livtag med Bernsteins elskede musical, som hun har et særligt forhold til.

»For mig er værket og musikken fantastisk, et af de største sceneværker i det 20. århundrede! Jeg elsker dets energi, rytmer, dets smittende swing, det latinske temperament, den geniale dialog, den ærlige og rørende sorg. Måske er det min flamenco-fortid, der indhenter mig, selvom det er en anden boldgade«, lyder det i festivalbrochuren.
»Da jeg har kendt sangene fra ‘West Side Story’ hele mit liv, er det tættere på mig end megen anden musik. Efter alle disse dronninger, gudinder, heltinder fra oldtiden og eventyrprinsesser er jeg glad for at skildre en pige, der er som du og jeg. Den ukomplicerede, hjertevarme, alvorlige, drømmende og ærlige nabopige Maria står mig nær«, fortsætter Bartoli.
Produktionen genbruger den oprindelige koreografi af Jerome Robbins fra 1957, og den instrumentale side står stjernedirigenten Gustavo Dudamel og Simon Bolivar Orkestret for.

Foto: Julia Stix / Salzburger Festspiele

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER