Nyhed

Dausgaard skaber

DR SymfoniOrkestrets chefdirigent Thomas Dausgaard prioriterer, som alle andre fastansatte dirigenter, at drage til udlandet for at forbedre sine evner og lære andre orkestre at kende. Han har netop gæstedirigeret Toronto Symphony Orchestra og høster nu bifald fra Canadas største dagblad Toronto Star, som kaldte koncerten for “levende musikalsk historiefortælling”. Overskriften på The Stars anmeldelse er: “Music to die for”.

Hovedværket ved koncerten i Canada var “Tjajkovskijs sidste store værk, den 6. symfoni. Han døde ni dage efter dets premiere, i dag menes at det skete ved hans egen hånd”, skriver Toronto Star. “Dausgaard og en perfekt opmærksom scenefuld musikere fik dette værk til at lyde som det mest velformulerede selvmordsbrev nogen sinde, komplet med et svindende hjerteslag af kontrabasser før en slutning, der efterlod publikum i total stilhed i adskillige, evigtvarende sekunder. Dette er symfonisk musik, når det er mest umiddelbart og påvirkende”.

Ved koncerten blev desuden Mendelssohns violinkoncert opført, hvilket anmelderen kommenterer således: “Dausgaards håndtering af orkestret var ligeså mesterlig med Mendelssohn som i åbningsværket, Carl Nielsens tonedigt ‘Pan og Syrinx’, der gav os en forsmag på de musikalske traktementer i vente”.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER