Nyhed

DR Koncerthusets orgel lyder for dårligt

“Det er et katedralorgel, som mangler sin katedral. Instrumentet har ikke optimale betingelser i DRs sal, fordi rummet ikke har de store nøgne flader, der reflekterer lyden ud mod publikum”, sagde organist Jørgen Haldor Hansen tidligere på måneden til Berlingske Tidende. Og forskellige lydeksperter bakker ham op, ligesom KLASSISK ved DRs gallakoncert konstaterede, at orgelet klingede mudret og fjernt.
Man mistænker den facade af orgelpibe-lignende aluminiumsrør, der dækker de egentlige orgelpiber, for at forringe instrumentets lydkvalitet. Facaden er arkitekten Jean Nouvels idé. Men efter et møde i DRs orgeludvalg i går, er det nu besluttet at facaden midlertidigt skal fjernes.
Arkitekten og orgelbyggeren er ikke enige i, hvordan problemet skal løses. Og der kommer til at gå noget tid med at finde en løsning, som alle er tilfredse med. “Det tager ikke bare en eftermiddag, og det er ret dyrt. Det er et stort arbejde at finde ud af, hvad den permanente løsning skal være”, siger Koncerthusets driftschef Niels Erik Lund til Kristeligt Dagblad.

Læs mere:
www.berlingske.dk/article/20090204/
kultur/702040090/

www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/314111

www.berlingske.dk/article/20090218/
kultur/702180066/

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER