Nyhed

DR UnderholdningsOrkestrets chefdirigent er chokeret

DR UnderholdningsOrkestrets chefdirigent Adam Fischer er dybt rystet over udmeldingen om at kammerorkestret, som han har stået i spidsen for i 17 år, lukker og slukker til nytår.

Adam Fischer har skrevet følgende erklæring på slippedisc.com:

Ligesom de fleste af de berørte har jeg først nu hørt om planerne om at lukke DR UnderholdningsOrkestret. Lige nu er jeg i chok; Jeg kan næsten ikke tro, at dette er sandt. Jeg kan heller ikke forestille mig en kunstnerisk fremtid uden orkestret. Jeg har arbejdet med musikerne i 17 år. Vi har formået at udvikle en internationalt unik og karakteristisk musikalsk stil beundret – og med rette – over hele verden.

Og på et tidspunkt, hvor vores arbejde er begyndt at bære frugt, hvor orkestret får invitationer fra vigtige musik centre over hele verden, ligger alt i ruiner – jeg ville have svoret at det var umuligt. At ødelægge er let; at opbygge og genoprette den tabte tillid er langt sværere. Vi har ikke alle 17 år til at begynde forfra. Jeg har bestemt ikke.

Over de sidste par år har jeg set et entusiastiske publikum i København. Og jeg vil gerne tro, at vi nogle gange har skabt nogle virkelig livsbekræftende øjeblikke i løbet af koncerterne. Jeg ved, at orkestret koster penge. Men jeg vil gerne tro, at de øjeblikke af glæde musikerne i DR UnderholdningsOrkestret giver deres publikum er mere værdifuldt. Enhver, der har ører at høre med, vil forstå, hvad jeg mener.

Jeg appellerer til alle dem, der har haft fornøjelse af vores koncerter, som har lyst til at opleve Beethoven og Mozart, til at tænke over, hvordan orkestret kan blive reddet.

Adam Fischer, 10. september 2014

Foto: Nicolai Perjesi

Læs DR UnderholdningsOrkestret nedlægges

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER