Nyhed

En fest af en revival

I dag associerer man til nationalfølelse, når ’I Danmark er jeg født’ istemmes. Men komponisten bag sangen, Poul Schierbeck (1888-1949), har et betydeligt større talent end blot til fællessange. Sidste sommer genoplivede tre DR-ensembler og en række af landets bedste sangsolister ’Fête galante’ fra 1931, som ikke har været iscenesat i et halvt århundrede. Pladeselskabet Dacapo ville cd-indspille den glemte komiske opera, hvilket Tivoli så muligheder i og tilbød at lægge sal til en koncertant opførelse.

Politiken kaldte sidste sommer værket et overflødighedshorn, »man ellers skal til ’Rosenkavaleren’ og andre af Richard Strauss’ operaer for at opleve«, og kastede roser efter især det instrumentale, som anmelderen syntes lå »kilometer over ’Maskarade’«. Schierbeck modtog i øvrigt undervisning af Carl Nielsen, som døde samme år som ’Fête galante’ blev uropført.

Hos Berlingske gik underholdningsværdien rent ind, på trods af mangel på ørehængere i ’Fête galante’. »Det er så frækt. Det er så sjovt. Nogen i salen græder af grin«, skrev anmelder Søren Schauser.

’Fête galante’ udkommer på Dacapo den 6. maj.
Medvirkende: Dénise Beck, Bo Skovhus, Mathias Hedegaard, Palle Knudsen, Morten Frank Larsen, Jakob Bloch Jespersen, Michael Weinius, Andrea Pellegrini, Gert Henning-Jensen. DR KoncertKoret, DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet. Dirigent: Michael Schønwandt.

Hør uddrag fra ‘Fete Galante’

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER