Nyhed

Engelsk festival bliver rød og hvid

Huddersfield, der er en britisk festival for samtidsmusik, sætter senere i år spotlight på en række nulevende, danske komponister. Det sker til november, når toner fra Bent Sørensen, Simon Steen-Andersen og mange andre rammer det lille lokalsamfund, der huser Storbritanniens største festival af sin art. Særligt tonerne af Bent Sørensens nyeste værker vil briterne kunne opleve. For Sørensen er udvalgt til årets festivalkomponist, og det betyder, at hans musik i løbet af ti dage bliver spillet til seks koncerter.

Men også andre danskere har fået en fod indenfor. For den unge danske komponistgeneration er i disse vælten rundt omkring i de europæiske koncertsale. Med sit toårige engagement som festivalkomponist for Huddersfield løfter Jexper Holmen til efteråret sløret for frugten af det første års arbejde. Blandt andet med et nyskrevet værk til London Sinfonietta Chamber Players. Det gør Bent Sørensen-eleven Simon Steen-Andersen, der også er på programmet til november.

Det er nu ikke kun danske komponister, der tager turen til Huddersfield. Også Athelas Sinfonietta Copenhagen, FIGURA Ensemble med mezzosopranen Signe Asmussen og Ensemble Scenatet besøger festivalen. Med sig har de endnu flere danske komponister: Peter Bruun, Anders Brødsgaard, Nicolai Worsaae og Steingrimur Rohloff.

Læs mere

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER