Nyhed

Folkets musik i Holstebro

For syvende år i træk slår Holstebro byporten på vid gab for den klassiske musik. Det sker, når festivalen Klassiske Dage indtager byens koncertrum den 6. oktober og tre dage frem. I år er fokus på, hvordan folkets musik lyder, når den antager klassiske former.

Det er den danske fløjtenist Janne Thomsen, som er kvinden bag festivalen. Med sig har hun i år ikke kun velkendte danske navne som Sigurd Barrett og Henrik Goldschmidt – også den engelske violinist Priya Mitchell (foto) medvirker.

Mitchell står til daglig i spidsen for den anmelderroste Oxford Chamber Music Festival. Fredag tager hun sine musikalske legekammerater med til Holstebro, bl.a. for at spille Mozart/Hoffmeisters ’Rondo alla Turca’ og Brahms’ Klaverkvartet i g-mol. ’Orient Expressen’, som koncerten er blevet døbt, vil blive live-transmitteret på P2.

Peter Bastian vil desuden holde foredraget ’Klassisk musik eller folkemusik?’. Her vil han vise, hvordan folkemusikken er forenet med de klassiske toner.

Festivalen finder sted på Knudsens, i Musikteatret Holstebro, Holstebro Kirke, Holstebro Kunstmuseum, Valgmenigheden og herregården Nørre Vosborg.

Foto: PR

Læs mere om festivalen Klassiske Dage

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER