Nyhed

Forsvaret forbyder koncert

Som led i Forsvarets spareplaner er Prinsens Musikkorps blevet nævnt som værende i farezonen. Orkestret havde planlagt at spille en koncert i dag foran Christiansborg for at gøre politikerne opmærksom på, hvad musikerne kan. Men forsvarskommandoen har forbudt koncerten. I morgen mødes de politiske forsvarsordførere for at forhandle.

Fredag var der panikstemning hos Prinsens Musikkorps, men i dag er tonen en anden: “Det tegner meget lysere end i fredags, men vi vi vil ikke tage armene op, før det er sikkert, men jeg har hørt kilder fra Christianborg, der siger, at vi alligevel går fri”, siger Henrik Thorngaard til DR Kultur

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre musikkorps. Kort fortalt spiller det for Kongehuset, Forsvaret og Det Danske Folk. Bl.a. ved royale begivenheder, royale besøg, parader, marchture og andet ceremoniel. Musikkorpset bruges også som Forsvarets repræsentant ved forskellige begivenheder i udlandet. Repertoiret er alt fra marchmusik til hip hop, jazz, pop og klassisk.

En underskriftsindsamling for at bevare Prinsens Musikkorps har pt. samlet over 3600 signaturer.

Foto: PR

Til underskriftsindsamlingen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER