Nyhed

International klaverfest i Aarhus

For anden gang kan Aarhus International Piano Competition opleves. Ifølge arrangør og jurymedlem Anne Øland (foto) har konkurrencen allerede fået stor betydning på den internationale scene. Dette skyldes dels de store præmier med en samlet pulje på 240.000 kr., dels at konkurrencen allerede har et godt ry som professionelt styret og afviklet i en rar atmosfære.
»Der er folk fra Kina, Tyskland, Rusland og fra Amerika med i ansøgerbunken. Den konkurrence kører på skinner nu. Der er slet ikke så høj kvalitet andre steder i verden, og de, der ryger ud undervejs, bliver der arrangeret koncerter for. Det er lige så meget et professionelt klavertræf, som det er en konkurrence«, siger Anne Øland.
Klaverkonkurrencen er for unge talenter delt i to alderskategorier: de yngste, der er født mellem 1997 og 2002, og de unge, der er mellem 16 og 21 år. I år har der været 140 ansøgere fra hele verden, som Anne Øland og hendes jurykollega, den finske klaverprofessor Erik Tawaststjerna, har indsnævret til 20 pianister i hver kategori.
Hvad lytter juryen efter i en klaverkonkurrence?
»Den gode klang, den gode puls, god pedalbehandling og alle de tekniske ting. Og hvis de er på plads, så er det sidste en kunstneriske personlighed. Man kan godt sige, at den er udefinerbar, men man kan bare mærke den«.
23. feb. – 2. mar., Musikhuset Aarhus

Læs mere om Aarhus International Piano Competition

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER