Nyhed

Klassisk myte manet i jorden

Hvor strømmer pengene i musiklivet hen? Det spørgsmål har verseret i den musikpolitiske debat i årevis. Tidligere i dag blev rapporten ‘Analysen af pengestrømme og ressourcer’ offentliggjort, og den besvarer netop det spørgsmål.

En af konklusionerne, som kan drages af analysen, er ifølge Finn Schumacker, musikchef i Odense Symfoniorkester og talsmand for de fem landsdelsorkestre, at forskellen i støtten til rytmisk og klassisk musik er langt mindre end de opfattelser, der tidligere har eksisteret i miljøerne.

“Jeg hilser analysen af pengestrømmene i det danske musikliv velkommen. Der har i musiklivet cirkuleret mange myter om tilskuddenes størrelse og fordeling, og jeg konstaterer blandt andet, at myten om, at det klassiske musikliv sidder på over 80 % af den offentlige støtte, er helt forkert. Nu ved vi, at tallet er 56 %, mens 36 % af støtten tilfalder det rytmiske musikliv”, udtaler han.

Ifølge Schumacker er disse penge godt givet ud. “Effekten af at give støtte til Odense Symfoniorkester og de øvrige landsdelsorkestre rækker langt ud over plejen af en gammel kulturarv. Orkestrene er vigtige spillere på børn- og unge-området og på integrationsområdet, og sammen med basisensemblerne har vi et fintmasket net af tilbud om kvalitetskoncerter, som gør, at vi når et stadigt voksende publikum”, siger Finn Schumacker.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Læs rapporten ‘Analysen af pengestrømme og ressourcer’

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER