Nyhed

Malko konkurrencen har fået ny jurypræsident

Finske Sakari Oramo (foto) afløser afdøde Lorin Maazel, som jurypræsident for Malko konkurrencen 2015, der løber af stablen i foråret. Sakari Oramo er bl.a. chefdirigent for Kungliga Filharmonikerna i Stockholm og BBC Symphony Orchestra, og han skal nu også stå i spidsen for jurykomitéen for Malko konkurrencen, der næste år kan fejre 50 års jubilæum.

Præsident for Malko konkurrencen, Jacob Soelberg, er glad for valget af Maazels afløser:
“Med Sakari Oramo som jurypræsident sikres, at Malko konkurrencen 2015 kan fortsætte på samme høje niveau, og efter Maazels tankesæt, og samtidig får Oramo mulighed for at udvikle og sætte sit eget præg på konkurrencen.”

Malko er den største dirigentkonkurrence, hvor 317 kandidater fra hele verden snævres ind til et deltagerfelt på 24 unge dirigenter før selve konkurrencen går i gang. Deltagerne kæmper om en samlet præmiesum på 170.000 euro, koncerter med 34 nordiske symfoniorkestre samt en særpris: Et engagement hos Wiener Filharmonikerne.

Malko konkurrencen 2015
25. apr. – 1. maj Koncerthuset, Kbh.
Ved finalekoncerten 1. maj skal hver af de tre finalister dirigere en førstesats fra en af Brahms’ symfonier samt musik fra Carl Nielsens opera ’Maskarade’.

Foto: Jan Olav Wedin

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER