Nyhed
Tonedøve mangler empati | Ny forskning
11. november 2016
11. november 2016
Ny forskning tyder på, at tonedøve personer har svært ved leve sig ind i andres følelser, skriver Rhinegold. Ved Goldsmith Instituttet, som er internationalt anerkendt for deres forskning indenfor de kreative fag, har et tværfagligt hold bestående af psykologer og neurologer undersøgt personer med diagnosen congenital amusia (musikalske udviklingsforstyrrelser i form af tone- og rytmedøvhed) og deres socio-emotionelle kognitive evner. På almindeligt dansk: deres evner til at aflæse sociale signaler og stemninger i omgivelserne.
De 24 forsøgspersoner i undersøgelsen blev bedt om at aflæse udtrykket i forskellige stemmeprøver og billeder af ansigter. Det viste sig, at alle deltagerne, der var diagnosticerede med congenital amusia, havde svært ved at afkode lyd- og billedprøverne. Det ledte forskerne frem til den konklusion, at musikalske udviklingsforstyrrelser også påvirker de socio-emotionelle kognitive evner. Ifølge forskerne kan man hos tonedøve også se abnorm aktivitet i de dele af hjernen, der normalt hjælper os med at afkode følelsesmæssige udtryk hos andre mennesker.
Det skønnes at cirka fem procent af befolkningen lider af medfødt tonedøvhed, en lidelse hvor personer med normal hørelse mangler basale musikalske evner, eksempelvis evnen til at skelne toner fra hinanden.
FLERE NYHEDER