Nyhed

Ny cd: Langgaard med prisvindende kvartet

I næste uge er der ekstra bevågenhed omkring de fire danske piger i Nightingale String Quartet. Den 20. marts udgiver Dacapo Records den første ud af tre cd’er med kvartetværker af dansk musiklivs særling, Rued Langgaard (1893-1952). To dage senere udkommer cd’en i England under et flot presseopbud, og før pressemødet skal kvartetten optræde live i BBC 3’s program ‘In Tune’.

Trods ensemblets lave gennemsnitsalder har Nightingale String Quartet allerede gjort sig positivt bemærket. Sidste år modtog det P2’s Talentpris, i slutningen af marts deltager det i London International String Quartet Competition, samme konkurrence som Den Danske Strygekvartet vandt førstepris i for tre år siden og som har givet kvartetten en udstrakt turnévirksomhed i udlandet.

Nightingale String Quartet består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violin, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello.

Rued Langgaard nåede ikke den store anerkendelse i sin levetid og blev i årtier efter sin død betragtet som en sær snegl. Men de senere år har været mere gunstige for hans musiks udbredelse. Også i udlandet er man begyndt at blive opmærksommme: Andrew Mellor, redaktør ved Gramophone Magazine går så langt, at han betegner Langgaards musik som en af de helt store opdagelser i nyere tid.

Ny cd: Rued Langgaard: String Quartets Vol. 1.
Strygekvartet nr. 2 (1918, rev. 1931)
Strygekvartet nr. 3 (1924)
Strygekvartet nr. 6 (1918-19)
Variationer over Mig hjertelig nu længes (1914; 1931)
(Dacapo 6.220575)

Foto: Nikolaj Lund

Lyt til uddrag fra cd’en

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER