Nyhed

Opfindsomt orkester

Sjællands Symfoniorkester, også kaldet Copenhagen Phil, har netop offentliggjort dets kommende sæson, som lægger større vægt på tematisering af koncerter end hidtil. En markant nyskabelse er tema-eventen 60minutes, der indeholder både en let anretning, en times koncert, en opvarmningskoncert, et loungearrangement efter hovedkoncerten samt et varierende element som fx kan være et møde med en kunstner.

Cph Phil har lagt hovederne i blød sammen med forskellige aktører udefra for at forny koncertformen: bl.a. konceptkollektivet Classy Mondays, kommentatoren og ph.d. Henrik Marstal samt rockmusikeren Kristian Leth.

Den første 60minutes-koncert sker 30. september og står i tangoens navn med både musik, tangodans og argentinsk mad. I den opsigtsvækkende bratschkoncert ‘Viola tango rock concerto’, komponeret til virtuosen Maxim Vengerov, skal solisten både spille på akustisk og elektrisk bratsch og endda danse tangotrin. Det øvrige koncertprogram er inspireret af Gustavo Dudamels repertoire (Bernstein, Adams, Márquez), så der bliver ikke fedtet med indslagene. Som opvarmning til det udadvendte program kan man møde en af de få herboende bandoneonspillere, Paolo Russo, som denne aften opfører egne kompositioner sammen med Sjællands Strygekvartet.

Læs mere hér

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER