Nyhed

Så åbner DR Koncerthuset endelig

Dagen er oprindet for gallaaftenen med koncerter i det nu færdigbyggede DR Koncerthus’ fire sale, Studie 1, 2, 3 og 4, med transmission i både radio og tv.
DRs nye bestyrelsesformand, Michael Christiansen, DR-direktør Kenneth Plummer og musikchef Leif Lønsmann bød pressen velkommen kl. 16.30.
“Det er en kæmpe adrenalinsprøjte for et orkester, at få sådan et hus”, sagde Christiansen, der ikke var bekymret for om man har taget munden for fuld ved at love et hus, som både kan klare klassisk og rytmisk musik. “Det kan det hele, men det er fire sale om at gøre det”.
Plummer udtalte, at “huset er i ligeså høj grad skabt til folk, der hører radio og tv”, og altså ikke kun til dem, der vælger at købe de dyre billetter, eller synes at det ligger for langt væk. Med huset får danskerne en øget dækning af musik, mener han.
Ifølge eksperter tager det årevis, at justere akustikken i et koncerthus. Lydeksperten Jan Juhler mener, at det tog 15 år at finjustere Radiohusets lyd. DRs musikchef Leif Lønsmann beroligede dem, der kunne være nervøse for, at akustikken i Koncerthuset ikke er på plads endnu med, at der er sket meget siden 1940’erne, hvor Radiohuset blev bygget.

Aftenens koncerter tæller bl.a. DR SymfoniOrkestret med klarinetsupermanden Martin Fröst og den karismatiske sopran Measha Brueggergosman. Stjernebarytonen Bo Skovhus måtte desværre lægge sig syg torsdag, hvorfor man hasteindkaldte kollegaen Morten Frank Larsen til at overtage. Andre højdepunkter er Etta Cameron og DR Big Band, og popgruppen Düné.

prm

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER