Nyhed

Succesprojekt til Gellerup

Med 100 % tosprogede elever og kommunens laveste karaktergennnemsnit har Tovshøjskolen i århusbydelen Gellerup noget af en udfordring. Det vil skolen og Aarhus Musikskole nu gribe anderledes an. Støttet af Socialministeriets såkaldte Ghettomidler indledes på mandag et forsøg på at introducere eleverne i det belastede lokalområde til det venezuelanske musikprojekt kaldet El Sistema.

El Sistema har hjulpet tusinder af børn og unge ud af kriminalitet og fattigdom ved at lære dem at spille et instrument og at spille i orkester. Den største succeshistorie er Gustavo Dudamel, der i dag er blandt de mest efterspurgte dirigenter.

Mandag den 12. september kl. 12.30 skydes El Sistema Gellerup i gang. Det sker med en koncert med over 150 musikere, heriblandt 22 fra det fattige land Burkina Faso. “Koncerten er samtidigt et stort musikalsk kulturmøde, der viser, hvordan musikken kan løfte sig til nye højder gennem kulturel mangfoldighed. Det klassiske symfoniorkester møder rytmisk band og afrikanske trommer og dans. Det hele krydres med iørefaldende børnekor-sange”, hedder det i en pressemeddelelse.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER