Nyhed

Tenorsanger udskifter fast stilling på Det Kgl. Teater med festivalkasket

Efter otte år som solist på Det Kgl. Teater stopper den internationalt anerkendte tenor Peter Lodahl som fastansat operasanger og skal fra den 1. november varetage jobbet som chef og kunstnerisk leder af Copenhagen Opera Festival.

Om sin nye stilling som festivalchef siger Peter Lodahl i en pressemeddelelse:
»Opera er som kunstform elitær; Dette må ikke på min vagt forveksles med snobberi. Copenhagen Opera Festival skal turde være folkelig uden at tabe flyvehøjde. Vi skal samtidig turde præsentere det smalle, spændende og nye repertoire uden nødvendigvis at ville behage. Det er indrømmet en balancegang. Jeg vil gå til opgaven med lige dele flid, ydmyghed, nysgerrighed og gåpåmod«.

Fra Det kgl. Teaters side bifalder man jobskiftet og skriver følgende i en pressemeddelelse:
»Det har altid været et bevidst ønske fra operaen på Det Kgl. Teater, at det kunstneriske hold også skal have mulighed for at udvikle deres talent og kompetencer andre steder end på Det Kgl. Teater. Derfor er det helt i tråd med strategien, at Peter Lodahl nu får muligheden for at udbrede kendskabet til operaens mange facetter og kvaliteter i en anden sammenhæng«.

Selv udtaler den 42-årige stjernetenor til Politiken i dag:
»Det skal siges, at jeg på mange måder så mig selv blive på Det Kgl. Teater på længere sigt, men det er omvendt svært at blive siddende, når de skal skære to procent om året i fire år, og de er slet ikke færdig med nedskæringerne«.

I foråret var Peter Lodahl også ude med riven i forhold til Det Kgl. Teaters sparekrav og sagde til KLASSISK:
»Operaen i København har stadig potentiale til at udrette noget rigtig godt i mindre repertoire end Strauss og Wagner, men de seneste nedskæringer er foretaget i det kunstneriske muskelvæv, ikke i overflødigt fedt. Det er ligeså absurd at skære i kulturen i krisetider, som det er at stoppe med at give patienter behandling, når de bliver syge«.

Peter Lodahl fortsætter på Det Kgl. Teater sæsonen ud, og det er planen, at han også fremover skal være tilknyttet operahuset som gæstesolist.

Foto: Photopop Aarhus

Læs også: Operafestival udskiftes med operahus

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER