Anmeldelse | Anmeldelse

Jonas Kaufmann: Nessun Dorma – The Puccini Album

Jonas Kaufmann: Nessun Dorma – The Puccini Album
Jonas Kaufmann (tenor), Kristine Opolais (sopran) m.fl., Orkester og kor fra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, dir. Antonio Pappano.
Sony 88875092482

★★★★ ★★

Kaufmann snubler i sin tyvstart

Jonas Kaufmann er en rigtig god tenor, og en alsidig sådan med et repertoire, der omfatter både lieder med klaver samt operaer i tyske, franske og italienske roller. Resultaterne er somme tider fremragende, somme tider bare dækkende. Hans Puccini-album hører til den blandede gruppe.
Han synger uddrag fra alle Puccinis operaer, heriblandt de to sjældent hørte ungdomsværker ‘Le Villi’ og ‘Edgar’, hvoraf især arien fra den førstnævnte er lidt af en overset perle, der bliver smukt sunget. Pudsigt nok mangler de to allermest kendte Puccini-tenorarier, ‘Den lille kolde hånd’ fra ‘La Bohème’, og tårnarien fra ‘Tosca’. Men vi får dog glimt fra begge disse operaer, en usædvanlig lyrisk og tilbageholdende udgave af duetten fra ‘Bohème’ (sammen med sopranen Kristine Opolais), og Cavaradossis første arie fra ‘Tosca’. Men det er ikke i de lidt stivbenede versioner af arierne fra ‘Tosca’ og ‘Madame Butterfly’, at Kaufmann excellerer, og slet ikke i arien fra ‘Gianni Schicchi’, hvor han hørbart kæmper sig igennem en rolle som er tænkt for en meget lettere stemme.
Mikael Garnæs

LÆS HELE ANMELDELSEN I KLASSISK NR. 39

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ANMELDELSER