Artikel

Fremtidens klassiske musiker er ikke en, der tier – ikke længere | Tendens

Fremtidens klassiske musiker er ikke en, der tier – ikke længere | Tendens | Magasinet KLASSISK

Flere og flere klassiske musikere er begyndt at blande sig i politiske debatter. Nogle uddeler priser til aktivister, andre afbryder forestillinger for at kæmpe for klimaet. Det kan meget vel være vejen til en ny generations hjerte.

Tekst Sune Anderberg | Illustration Øivind Hovland

At vi lever i politiske tider, kan ingen længere fornægte. Selv ikke klassiske musikere, der ellers traditionelt har arbejdet med tykke mure mellem koncertsal og samfund ud fra mantraet om, at musik skal have lov at være musik.

Det har selvfølgelig alle dage været en illusion, at man helt kan adskille kunst og politik, men i dag går den altså ikke længere. Musikere bliver stillet til ansvar for deres gerninger.

Hvorfor dirigerer De ikke musik af kvindelige komponister, maestro? Hvad skal De spille koncert i Kina for? Deres holdning til den russiske invasion, fru Netrebko? Hvad med klimaet, hr.? Gaza? Sharia? Strukturel racisme?

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 72

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER