Artikel

Hvem interesserer sig for ny musik? | Fokus Avantgardens tilstand i DK

Hvem interesserer sig for ny musik? | Fokus Avantgardens tilstand i DK | Magasinet KLASSISK

Hvordan ser fremtiden ud for avantgardemusikken i Danmark, og hvem engagerer sig overhovedet i den? KLASSISK har kontaktet de to største festivaler for ny musik herhjemme for at få syn for sagen.

Af Andrew Mellor | Foto Toke Bjørneboe

Danmark yder langt over evne, når det gælder ny musik og lydkunst og har flere festivaler for ny partiturmusik end Storbritannien, hvor der bor ti gange så mange mennesker. Disse festivaler virker oprigtig interesserede i at nå ud til så mange som muligt. Der er generøse fondsmidler til den ny musikscene og et pænt udvalg af priser til komponister og lydkunstnere, der forsøger at leve af deres kunst. I en europæisk sammenhæng virker det som om, at scenen i Danmark er præget af nyskabelse, eksperimenter og samarbejde.

Er dette blot ønsketænkning eller forholder det sig virkelig sådan? Eller er sandheden, at den eksperimenterende musikscene fortsat er domineret af hvide mænd, der snart går på pension?

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 69

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER