Artikel

»Jeg skulle vælge imellem at miste min karriere i Rusland eller miste hele verden« | Interview Dmitry Matvienko

»Jeg skulle vælge imellem at miste min karriere i Rusland eller miste hele verden« | Interview Dmitry Matvienko | Magasinet KLASSISK

33-årige Dmitry Matvienko er flyttet fra Moskva, som han ellers troede skulle være hans base for en stor verdenskarriere, til Hvidovre og begynder som ny chefdirigent for Aarhus Symfoniorkester i september.

Tekst Michael Bo | Foto Agnete Schlichtkrull

Jeg står og venter i silende regn på et hjørne i Valby.

På en belarusisk dirigent med en lovende karriere i det østjyske.

Det er først, da Dmitry Matvienko er i gang med at låse sin cykel fast uden for en kaffebar på Valby Langgade, at jeg indser, at det er ham, jeg har ventet på. Jeg havde ventet en bil. Noget mere pompøst måske. I hvert fald ikke nogen cykel.

Matvienko, 33, er nyansat chefdirigent for Aarhus Symfoniorkester. Og hans rødblonde hår er blevet rusket godt igennem på vejen hertil. Han bor nu i Hvidovre med sin kone og deres søn, en kort cykeltur herfra.

Det første – faktisk det eneste – han hidtil har fortalt mig, er, at han ikke taler engelsk. Og det er jo ærgerligt. Vi mødes, fordi jeg om ikke andet kan få et indtryk af hans energi og hans personlighed, og så kan vi måske lave interviewet online og via en translatør bagefter.

Men det viser sig, at han har et stort ordforråd på engelsk, og sammen masserer vi det sammen i en forhåbentlig flydende fortælling.

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 74

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER