Artikel

Maestroen der ikke vil være maestro | Interview Herbert Blomstedt

Maestroen der ikke vil være maestro | Interview Herbert Blomstedt | Magasinet KLASSISK

Den 95-årige svenske dirigent Herbert Blomstedt ønsker at musicere sammen med orkestret. Han koncentrerer sig om at dirigere færre værker og søger de åndelige aspekter i musikken. I november skal han opføre Schuberts 6. symfoni sammen med DR Symfoniorkestret.

Af Steen Chr. Steensen | Foto Agnete Schlichtkrull

Herbert Blomstedt kan ikke selv lade være med at le, når han siger, at han nu “kun” dirigerer 80 til 90 koncerter om året. Han er fyldt 95, og selv om han har været udsat for et uheld og nu må sidde ned, når han dirigerer, så fejler hans energi ikke noget. Den kan jeg mærke hele vejen fra Lucerne i Schweiz, hvor han sidder ved en skærm og kommunikerer på svensk med en sprød, insisterende stemme. Fuld af nærvær.

Han taler gerne og er krystalklar i sine formuleringer, også når jeg et stykke inde i samtalen spørger ham, hvor han får al den udholdenhed fra til at musicere og blive ved med at søge nyt i musikken. Hvortil han svarer som en ung dreng:

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 67

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER