Artikel

Odense går planken ud med Wagner | Tendens

Wagners ringcyklus er den ultimative udfordring, og i stigende grad er symfoniorkestre begyndt at tage den til sig og opfører den koncertant. I Odense vælger man nu at gå skridtet videre.

Af Andrew Mellor

Femten timers opera, ni guder, tre vandnymfer, to kæmper, en superhelt, en hær og en drage. Der findes ikke et større operaværk end Richard Wagners ‘Nibelungens Ring’, hvilket dette udpluk fra persongalleriet tydeligt understreger. Wagner ændrede radikalt på musikdramaet og formatet med disse fire operaer, komponeret over et spænd på 26 år fra de første koncepter blev udtænkt, til de sidste rettelser blev ført ind, og til slut blev opført i et specialbygget teater. ‘Ringens’ premiere i 1876 blev samtidig startskuddet på en udfordring, som de efterfølgende generationer lige siden har været draget af og har frygtet: at opføre den samlede ‘Ring’ live.

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs hele artiklen i KLASSISK nr. 49

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER