Nyhed

16 årig blokfløjtenist signet af Decca

For første gang i selskabets historie har Decca skrevet pladekontrakt med en blokfløjtenist. Oven i købet en purung én på kun 16 år. Hollandske Lucie Horsch skal indspille fire Vivaldi koncerter, blandt andet en transskriberet version af arien ‘Cum Dederit’ fra værket ‘Nisi Dominus’, som også Händel og Bach gav deres bud på. Med satsningen håber Decca på at give musik for blokfløjte et kommercielt løft. Et andet ønske er at motivere alle de børn, der møder blokfløjten som deres første instrument, til at fastholde interessen.

»Vi er overordentligt begejstrede over at kunne byde Lucie velkommen i Decca familien. Hun er sprængfyldt af energi og spiller med en bemærkelsesværdig musikalitet og virtuositet. Vi er overbeviste om, at Lucie er den perfekte ambassadør for blokfløjten, som er så betydningsfuldt et instrument for millioner af børn verden over«, udtaler Deccas direktør Alexander Buhr i en pressemeddelelse.

Siden hun var 11 år, har Lucie Horsch studeret blokfløjte og klaver ved musikkonservatoriet i Amsterdam. Hun har vundet flere priser og har optrådt med store orkestre som Berliner Filharmonikerne og Concertgebouw Orkestret.

Foto: Lilian van Rooij

Læs også: »Den nye kunstmusik begrænses ikke af at skulle være skønsang«

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER