Nyhed

17 år gammel opera uropføres semi-scenisk

Sidste år fyldte komponisten Bent Lorentzens 80 år, og lettere forsinket fejres han nu med en semi-scenisk uropførelse af hans opera ’Der Steppenwolf’ fra 1999. Operaen, der bygger på Herman Hesses civilisationskritiske kultroman af samme navn fra 1927, fik en 4. plads ved en international operakonkurrence, men har aldrig været opført i sin helhed herhjemme. I operaen anvender Bent Lorentzen musik fra 1920’erne for at genskabe romanens samtid.

»Operaen har alle de ingredienser, en god opera skal have for at fængsle publikum: En titelrolle med stærke psykologiske spændinger omsat i et krævende vokalparti. En farverig og afvekslende scenegang, som ikke kan undgå at stimulere en fantasifuld instruktør. Et fascinerende persongalleri. Arier, duetter, ensembler og optrin. Humor/alvor, kærlighed/mord, realisme/absurditet. Alt sammen løftet op på et kunstnerisk plan af en brillant og hørevenlig musik med dramatisk nerve«, skrev Erik Kaltoft, der er tidligere musikprofessor og kunstnerisk leder af Århus Sinfonietta, i 2005 om Lorentzens opera.

Solister, orkester og kor i opførelsen er undervisere og studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Robert Bøgelund Vinther er instruktør, mens Søren K. Hansen dirigerer aftenens forestilling. Begge er fra Det Jyske Musikkonservatorium.

’Der Steppenwolf’ opføres d. 4. februar i Musikhuset Aarhus.

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER