Nyhed

40.000 instrumenter skal samles digitalt

Et kæmpe projekt med registrering af 40.000 musikinstrumenter i samtlige af Englands over 100 instrumentsamlinger bliver nu indledt på initiativ af kuratorerne fra museet ved det kongelige engelske musikkonservatorium, Royal College of Music (RCM). De mange instrumenter skal samles i databasen MINIM-UK, der er en forkortelse for Musical Instrument Interface for Museums and Collections. Etableringen af basen sker i samarbejde med Google Cultural Institute, Horniman Museet og Universitetet i Edinburgh, og formålet er at give alle adgang til sjældne instrumenter, der til daglig er gemt væk og utilgængelige for offentligheden.

Googles rolle bliver at stille den teknologi til rådighed, der kan formidle projektet verden over. Kurator fra RCM, Gabriele Rossi Rognoni, siger til magasinet Musical Instrument Professional:
»Det er fantastisk spændende at samarbejde med Google om at give folk chancen for at opleve disse smukke og fascinerende instrumenter på mange nye måder«.
Spændet i den virtuelle instrumentsamling bliver vidt, og man vil blandt andet kunne opleve lyden og synet af Stradivariusen ‘Viotti ex-Bruce’ (foto) og et par 3.500 år gamle egyptiske knogleklappere. MINIM-UK forventes færdig i 2017, og derefter vil oplysningerne i databasen blive sammenkørt sammen med verdens største virtuelle instrumentsamling, MIMO, og den fælles europæiske online museumssamling Eurpeana.

Foto: Royal Academy of Music Museum

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER