Nyhed

90-årig dirigent river et år ud af kalenderen

Dirigentlegenden Bernard Haitink, som rundede 90 år i sidste uge, meddeler, at han tager et sabbatår i næste sæson. Haitink faldt på scenen i Concertgebouw i juni og igen hos Chicago Symphony i oktober men skulle efter sigende ikke have nogle mén af uheldene. Dirigenten holder alle sine aftaler sæsonen ud og forventer at vende stærkt tilbage næste sommer oplyser hans agentbureau Askonas Holt.

Og Haitink har noget at se til. Søndag aften var han at finde på dirigentpodiet hos London Symphony Orchestra ved en stor fødselsdagskoncert i The Barbican til hans ære. Her ledte han orkestret igennem et program med Bruckners 4. symfoni og Mozarts klaverkoncert nr. 22 med solisten Till Fellner. Allerede d. 14. marts er han klar igen, denne gang med Dvoráks violinkoncert med Isabelle Faust som solist og med Mahlers fjerde symfoni. De to koncerter er de første af i alt fire i London Symphony Orchestra’s koncertserie ‘Haitink at 90’ i denne måned.

Bernard Haitink er født og uddannet i Amsterdam. Den 65 år lange karriere som dirigent indledte han hos de hollandske radiosymfonikere, og hans første stilling som chefdirigent var hos Concertgebouw Orkestret, hvor han blev i 27 år. Siden har han været chefdirigent hos Royal Opera House, London Philharmonic Orchestra, Staatskapelle Dresden og Chicago Symphony Orchestra. Haitink er i dag æresdirigent for Concertgebouw Orkestret, Berliner Filharmonikerne, Chamber Orchestra of Europe og fra i år også for Wiener Filharmonikerne.

Foto: Todd Rosenberg / CSO

Læs også: Zubin Mehta udnævnt til dirigent emeritus

FLERE NYHEDER