Nyhed

Årets P2 Kunstner »sætter fantasien fri«

Årets P2 Kunstner »sætter fantasien fri« | Magasinet KLASSISK

Fredag var det tid til »den klassiske musiks store årsfest« – P2 Prisen. Ved 2022 priskoncerten i DR Koncerthuset blev der uddelt en række priser udover den på forhånd annoncerede udnævnelse af ‘Årets P2 Kunstner’, Concerto Copenhagen, som var aftenens orkester med kunstnerisk leder Lars Ulrik Mortensen i spidsen (foto).

»Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen har i løbet af de sidste årtier sat nye standarder i Danmark og hele Skandinavien for opførelse af tidlig musik. Ved at spille på de instrumenter, musikken er skabt til, og ved at gå tæt på de historiske kilder, er det lykkedes at få værdifuld musikalsk indsigt. Og i kraft af et frygtløst passioneret samspil mellem Lars Ulrik Mortensen og hver enkelt musiker i Concerto Copenhagen er det lykkedes at gøre musikken til uomgængeligt liv og sætte fantasien fri«, siger redaktør for P2 Prisen, Esben Tange.

Modtager af ‘P2 Talentprisen’ blev 19-årige violinist Michael Germer, der studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Nikolaj Szeps-Znaider. Germer kvitterede for prisen ved at spille de to sidste satser af ‘Vinteren’ fra Vivaldis ‘De fire årstider’ sammen med Concerto Copenhagen. 

Prisen for ‘Årets initiativ’ gik til Musikhuset København, der efter flere års arbejde er lykkedes med at lande en stor post på Københavns Kommunes budget i år til at sikre et nyt spillested for den akustiske musik, og koncertprojektet MusicLab, der afdækker psykologien og fysiologien hos musikere og publikum ved koncerter, blev kåret som ‘Årets begivenhed’. 

‘Årets Ildsjæl’ (indstillet af P2 lyttere) blev cellist Jacob Shaw for oprettelsen af Scandinavian Cello School på Stevns. 

I motiveringen roses Shaw for:

»…at skabe et moderne kollektiv med klassisk musik som et naturligt omdrejningspunkt. På Stevns er musikalske møder ikke blot en kilde til menneskelig glæde, det indgår også i bestræbelserne for bedre dyrevelfærd og sikring af en bæredygtig natur, lød det i motiveringen«.

Desuden blev der uddelt en specialpris til musikagent Marianne Karlbergen for sit fokus på #MeToo samt en række albumpriser.

Foto: LEES foto

Læs mere: Revolutionen fortsætter | Interview Lars Ulrik Mortensen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER