Nyhed

Abrahamsen modtager Gramophone Award

Hans Abrahamsens sangcyklus ‘Let me tell you’ høster ny hæder i udlandet, når den torsdag aften modtager en Gramophone Award 2016 som årets bedste nutidige udgivelse. Albummet har også tidligere vundet den amerikanske Grawemeyer Award og den engelske Royal Philharmonic Society Music Award. Abrahamsens internationalt kritikerroste værk er dedikeret til sopranen Barabara Hannigan, der på denne indspilning bliver ledsaget af Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks (BRSO) med Andris Nelsons i spidsen.

»De knappe og dog potente tekstlinjer møder Abrahamsens sirligt spundne strukturer, og hvert et ord føles oprigtigt og afvejet i musikken«, lyder det i motivationen for tildelingen. I Gramophones anmeldelse af albummet kan man endvidere læse:
»Den danske komponists lydunivers er en masse af glitrende detaljer. Der er fremtrædende passager for klokkespil, celeste og vibrafon, og i ørekildrende skift veksler musikken mellem tonale flader og mere genkendelige romantiske ekkoer«.

‘Let me tell you’ er baseret på Paul Griffiths novelle af samme navn, som med blot 481 ord giver mæle til Hamlets elskede Ofelia. Stykket er oprindeligt komponeret på bestilling til Berliner Filharmonikerne, som uropførte værket sidste år. Det er Abrahamsens andet kommissionsværk til orkestret. Årets Gramophone prisceremoni finder sted i London torsdag aften.

Læs også: Utroligt værk, utrolig sopran | KLASSISK pladeanmeldelse

FLERE NYHEDER