Nyhed

Ældresagen bag publikumsrekord

Opera Hedelands opsætning af Bizets ‘Carmen’ i august var en succes. Så meget at de tre forestillinger skabte en publikumsrekord, der har slået billetsalget til Danmarks største, permanente udendørs scene igennem de sidste ti år, skriver Sjællands Nyheder.

»Når man arbejder så hårdt på at skabe en god oplevelse, som holdet bag Opera Hedeland gør, er det helt fantastisk, at så mange vælger at bruge en aften hos os. Vi er meget taknemmelige for, at folk forstår og værdsætter den særlige stemning, vi skaber, og som de jo også selv er medskabere af«, siger Hedelands operachef Claus Lynge.

Næsten halvdelen af de mange gæster er gengangere, men bag årets publikumssucces gemmer sig også en satsning på at udvide målgruppen. For at nå målet har operaselskabet anvendt nye kanaler til markedsføring og blandt andet indledt et samarbejde med Ældresagen.

»Vi kan se på vores måling, at andelen af førstegangsbesøgende er steget. Samtidig kommer der også lidt flere unge. Det kommer blandt andet via særlige rabatter og et samarbejde med Ældresagen, som sælger familiepakker, hvor de ældre kan tage børn og børnebørn med i operaen«, siger Lynge.

Udfordringen bliver nu at følge op på sommerens succes. Næste års friluftsopera er Verdis ‘Rigoletto’, og ifølge Sjællands Nyheder tyder det på, at Opera Hedeland kan se frem til at slå endnu en rekord. I hvert fald har forsalget allerede nu overhalet forsalget til ‘Carmen’.

Foto: Mikal Schlosser

Læs også: Elbfilharmonien slår alle rekorder i sit første år

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER