Nyhed

Alan Gilbert aflyser koncert med Berliner Filharmonikerne efter Covid-19 indlæggelse

Alan Gilbert aflyser koncert med Berliner Filharmonikerne efter Covid-19 indlæggelse | Magasinet KLASSISK

Den amerikanske dirigent Alan Gilbert aflyser en koncert med Berliner Filharmonikerne 5. juni. Årsagen er, at Gilbert, som er chefdirigent for Kungliga Operan i Stockholm og NDR Elbphilharmonie Orchester i Hamborg, fortsat er svækket efter flere ugers indlæggelse på et svensk hospital med Covid-19.

Gilbert har det nogenlunde igen og udsendte ved udskrivelsen fra hospitalet denne besked på Facebook:

»Jeg er taknemmelig over den store opmærksomhed i løbet af de sidste par uger og er glad for at kunne fortælle, at jeg efter et næsten tre uger langt ophold på hospitalet endelig er hjemme og genforenet med min familie. Min egen erfaring har nu bekræftet det, vi har vidst hele tiden: Covid-19 er ikke til at spøge med. Jeg vil tage det stille og roligt de næste uger, mens jeg arbejder på at blive helt rask og komme til kræfter igen. Min tak til alle for deres støtte og gode ønsker. Jeg ser frem til at se jer alle igen snart«.

Operahuset i Stockholm lukkede ned midt i april efter et corona smitteudbrud, der ramte 15 ansatte, deriblandt Gilbert som her i foråret skulle have stået i spidsen for sin første forestilling som ny chefdirigent med en opsætning af Wagners ‘Mestersangerne fra Nürnberg’. Nedlukningen gælder foreløbigt frem til 12. juni.

Finske Sakari Oramo er vikar for Alan Gilbert hos Berliner Filharmonikerne ved koncerten i juni, der nu spilles med ændringer i programmet. Brahms første klaverkvartet bliver erstattet med Sibelius’ 2. symfoni, mens Weberns tonedigt for stort orkester, ‘Im Sommerwind’, er droppet.

Foto: Peter Hundert

Læs mere: Efter New York – hvad nu? | Portræt af Alan Gilbert

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER