Nyhed

Alisa Weilerstein forlader Decca til fordel for high-end selskab

Den amerikanske cellist Alisa Weilerstein går nye veje og har skrevet kontrakt med det uafhængige hollandske pladeselskab Pentatone. Hun forlader dermed Decca, som hun har indspillet fem albums for siden 2014. Pentatone, som blev stiftet i 2001 af tre tidligere chefer fra Philips Classics, er kendt for deres high-end indspilninger i surround sound.

Weilersteins første udgivelse på Pentatone bliver et album med Schönbergs ‘Verklärte Nacht’ og to Haydn koncerter. Hun bliver ledsaget af det norske kammerensemble TrondheimSolistene, som hun netop har indgået et kunstnerisk partnerskab med. Indspilningerne indledes til foråret, og pladen forventes på gaden senere på året.

»Pentatones og mine værdier flugter hinanden. Vores dialog om repertoire har vist mig dybden af deres indsigt, og – måske vigtigst af alt – deres engagement har givet mig modet til at udvide mine egne musikalske horisonter. Vores første indspilning bliver et bevis på essensen af den tilgang – at kunstnerisk integritet og nysgerrighed altid skal komme først«, siger Alisa Weilerstein om sit nye label i en pressemeddelelse.

Cellisten og det norske kammerensemble planlægger turnéer, der skal bringe dem rundt i Skandinavien til sommer og i de kommende sæsoner til Europa og USA. På tegnebrættet er også et bestillingsværk til fremførelse med Weilerstein. TrondheimSolistene har igennem 30 år og 50 albums etableret sig som et at Norges førende kammerorkestre. Med deres distinkte lyd er de blevet eksponenter for det, man i England har døbt Trondheim-klangen.

Foto: Harald Hoffmann / Decca

Læs også: Et sjældent musikalsk kraftfelt | Pladeanmeldelse

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER