Nyhed

Amerikanske symfoniorkestre aflyser Europa og Asien

Amerikanske symfoniorkestre aflyser Europa og Asien | Magasinet KLASSISK

Boston Symphony Orchestra (foto) har for nyligt aflyst en turné til fire europæiske byer på grund af bekymringer for coronasmitte efter udbrud blandt musikerne. Også The Met Orchestra, der skulle have været på tur til Japan og Sydkorea, aflyser, som følge af ny, alvorlig smittespredning i Sydøstasien.

Boston symfonikernes turné til Wien, Leipzig, Hamborg og Paris var planlagt fra 15. – 24. maj. London var en del af den oprindelige turnéplan, men blev elimineret tidligt, angiveligt på grund af corona og Brexit.

Øverste chef for Boston Symphony Orchestra, Gail Samuel, udtaler i en pressemeddelelse:

»I betragtning af den vedvarende trussel fra Covid, som vi selv pludseligt oplevede blandt et omfattende antal af vores egne musikere, må vi prioritere sundhed og sikkerhed for alle i og omkring Boston Symphony Orchestra. Desværre er den eneste fornuftige og ansvarlige beslutning, med dyb beklagelse, at aflyse den europæiske tur«.

Turen var en del af et Richard Strauss koncertprojekt i samarbejde med Gewandhausorchester Leipzig under ledelse af Andris Nelsons, som er chefdirigent for begge ensembler. Den norske sopran Lise Davidsen var udset som solist ved flere koncerter, hvor hun skulle synge Strauss’ sangcyklus ‘Vier letzte Lieder’.

Flere andre store amerikanske orkestre har internationale turnéplaner i de kommende måneder. New York Filharmonikerne har planlagt deres første længere ophold i udlandet i tyve år med et mini-residency ved Usedomer Musikfestival sidst i maj. Philadelphia Orchestra skal efter planen på en større Europaturné i sensommeren.

Foto: BSO

Læs mere: Susanna Mälkki rygtes som ny chefdirigent for New York Filharmonikerne

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER