Nyhed

András Schiff udnævnt til æreskunstner

András Schiff, pianisternes foretrukne pianist, er blevet udnævnt til æreskunstner ved det engelske ensemble med det knap så mundrette navn, Orchestra of the Age of Enlightenment. Schiff kommer nu i fint selskab med ensemblets andre æreskunstnere, der tæller navne som Simon Rattle, Iván Fischer og Vladimir Jurowski. Den ungarske pianist optræder første gang i sin nye rolle hos Orchestra of the Age of Enlightenment ved en koncert i starten af juli på orkestrets hjembane, Southbank Centre, i London.

»Orchestra of the Age of Enlightenment opdagede en særlig kontakt med Sir András Schiff ved deres første musikalske samarbejde i 2013, hvor de opførte klaverkoncerter af Mozart, og igen i 2015 da de sammen opførte værker af Schumann og Mendelssohn. Det føltes rigtigt at konsolidere vores fremtid med denne ekstraordinært virtuose musiker ved at invitere Sir András til at blive æreskunstner hos Orchestra of the Age of Enlightenment«, siger direktør Crispin Woodhead.

Ensemblet blev stiftet i 1986 som et “musikernes orkester” med et kritisk blik på den fremherskende, stive orkestertradition. Orchestra of the Age of Enlightenment grundlagde en ny demokratisk orkesterform, hvor medlemmerne ikke blot var håndværkere men også ansvarlige for ensemblets kunstneriske retning. Det selvstyrende princip – uden en fast chefdirigent og musikchef – har skabt en fleksibilitet, der gennem årene har givet ensemblet muligheder for at arbejde sammen med en række af de største dirigenter og solister på tværs af musikalske genrer.

Foto: Magnus Skrede

Læs også: Den højeste fællesnævner | Interview András Schiff

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER