Nyhed

André Rieu opretter million-fond til at undervise børn i musik

André Rieu opretter million-fond til at undervise børn i musik | Magasinet KLASSISK

Den populære valsekonge, violinisten André Rieu, har endnu engang gravet dybt i sine åbenbart bundløse lommer. Under gravearbejdet har han fundet godt tre millioner kroner, som han har besluttet skal gå til oprettelsen af en ungdomskulturfond, ‘Jeugdfonds Cultuur’, i hjemprovinsen Limburg i Holland.

Fonden skal betale for musikundervisning til 1.000 børn, som ellers ikke har mulighed for at lære at spille på et instrument. Med donationen håber Rieu på at skabe opmærksomhed om, hvad han opfatter som den hollandske stats manglende prioritering af musikundervisning. Han forventer også, at hans navn vil tiltrække flere sponsorer.

»Jeg vil gerne give disse børn glæden ved at spille musik. Mine orkestermedlemmer og jeg ved, hvor sjovt det er at spille hver dag og at gøre millioner af mennesker glade med musik aften efter aften. Vi fik alle chancen for at få musikundervisning som børn og var så heldige at lære at spille et instrument. Så vi forstår måske bedre end andre, hvad det betyder, hvis du ikke får den chance for at blive involveret i musik i barndommen«, siger André Rieu til The Strad.

Det er ikke første gang, at Rieu melder sig i den gode sags tjeneste. Efter katastrofebranden i Notre Dame i Paris i 2019 tilbød Rieu på Twitter sin hjælp med den store renovering, der fortsat er i gang: »Vi er dybt chokerede over de dramatiske billeder fra Paris og vil gerne donere de 700 tons stål, som blev anvendt til vores koncertkulisse på Schönbrunn Slot til at hjælpe med til rejse et stillads, når smukke Notre Dame skal restaureres«, skrev Rieu i tweetet.

Foto: Marcel van Hoorn / PR

Læs også: André Rieu vinder klagesag over bøde for børnearbejde

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER