Nyhed

Anne-Sophie Mutter får Polar Music Prize

Den tyske violinist Anne-Sophie Mutter bliver årets klassiske modtager af den store svenske musikpris, Polar Music Prize – og en check på en million svenske kroner.

»Med hendes Stradivarius under hagen, er Anne-Sophie Mutter ikke blot en lidenskabelig og risikovillig musiker – hun er også en historiefortæller. Som hun selv siger, “Musikken rører kun, når den fortæller en historie”. Med sit lidenskabelige engagement i kampen for retfærdighed demonstrerer Mutter musikkens magt og nøglerolle i verden«, lyder priskomitéens motivering på musikprisens website.

Mutter siger selv i en pressemeddelelse:
“Det er en stor ære at blive en del af den berømte gruppe musikere, der har modtaget Polar Music Prize. Jeg føler mig dybt beæret og ydmyg, og jeg kan slet ikke vente med at komme til Stockholm og møde de andre modtagere.”

Polar Music Prize gives til enkeltpersoner, grupper eller institutioner for “betydende indsatser indenfor musikken og/eller musiklivet, eller for indsatser som bedømmes, at kunne blive af stor betydning for musikken eller musiklivet, og skal kunne omhandle alle områder indenfor eller med tæt tilknytning til musikken”, lyder det.

Et komité ved Kungliga Musikaliska Akademien udvælger prismodtagerne, som regel en fra den klassiske musik og en fra populærmusikken. Rækken af tidligere klassiske prismodtagere tæller blandt andet: Nikolaus Harnoncourt, Pierre Boulez, Isaac Stern, Cecilia Bartoli, Kaija Saariaho, Kronos Kvartetten og Renée Fleming. Prisen bliver i år overrakt ved en ceremoni i Stockholm 11. juni af den svenske konge.

55-årige Anne-Sophie Mutter har i sin mere end 40 år lange karriere som solist modtaget så meget international hæder og så mange priser (deriblandt Léonie Sonnings Musikpris i 2001), at det ikke lader sig gøre at remse op hér. 

Foto: Monika Höfler

Læs også: Når egoet overdøver | Pladeanmeldelse

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER