Nyhed

Anti-Trump koncert tvunget til at flytte

Dresdner Sinfoniker er blevet tvunget til at flytte deres planlagte protestkoncert mod Donald Trumps projekt om at opføre en mur mellem USA og Mexico.

Lokale amerikanske myndigheder har i 11. time meddelt, at koncerten, der skulle have været afholdt den 3. juni, alligevel ikke kan spilles i Friendship Park, et parkområde med grænsehegn mellem San Diego og Tijuana, af sikkerhedsmæssige årsager – og af hensyn til beskyttelse af fuglene i parken.

Idéen var, at orkestrets musikere til koncerten ‘Tear Down This Wall!’ skulle spille på begge sider af grænsehegnet samtidig og dermed skabe politisk opmærksomhed om opførelsen af muren.

»Vi ønsker en fredelig protest, en aktion med kunsten forrest, med volleyball over grænsehegnet og med musik, dans og al mulig anden optræden. Vores budskab er, at mure ikke er løsningen på verdens problemer«, fortæller Dresdner Sinfonikers talsmand, Markus Rindt, til Deutsche Welle. Han mener, at myndighederne med beslutningen i alvorlig grad begrænser den kunstneriske frihed i koncertprotesten mod global opdeling, ekstremisme og nationalisme.

Den crowdfundede begivenhed, som er arrangeret sammen med Amnesty International, bliver i stedet spillet på den mexicanske side af grænsen i Tijuana den 3. juni.

Foto: Kai Wiedenhöfer

Læs også: Dudamel blander sig i Venezuelas politiske uroligheder

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER