Nyhed

Ballade i tysk musikhus koster nu også topchefen jobbet

Så er der fuld plade i afskedigelsesrunden blandt cheferne i det tyske musikteaterhus Staatstheater Cottbus efter langvarige, interne stridigheder mellem kor, orkester og chefdirigent.

Først røg operachefen, Martin Schüler. Så røg chefdirigenten, Evan Christ, som det hele handlede om. Og nu er det direktøren, Martin Roeders, tur. Angiveligt fordi bestyrelsen har mistet tilliden til Roeder, skriver Musik Heute.

Beslutningen om afskedigelsen er taget af kulturministeren i delstaten Brandenburg, Martina Münch, hvor Staatstheater Cottbus er det eneste spillested med status af ‘Staatstheater’. Hun havde teatrets tidligere administrerende direktør, René Serge Mund, stående klar i kulissen til at overtage jobbet, og han er nu udpeget som konstitueret direktør, indtil Martin Roeders afløser er fundet.

Valget af den tidligere direktør, René Serge Mund, er truffet, fordi kemien mellem ham og personalet var god, da han var chef. Ifølge kulturministeren ser de ansatte frem til, at den nye, konstituerede direktør overtager ansvaret for teatret.

For at skabe ro i huset vil bestyrelsen yderligere sørge for, at de ansatte får mere indflydelse, når det gælder den daglige drift. Bland andet bliver en repræsentant for medarbejderne fremover inviteret med til alle bestyrelsesmøder. Noget der ikke er helt almindeligt i de topstyrede, tyske musikhuse.

Læs også: Dirigent fyret på gråt papir i Tyskland

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER