Nyhed

Barbara Hannigan får endelig Sonnings Musikpris 2020

Barbara Hannigan får endelig Sonnings Musikpris 2020 | Magasinet KLASSISK

Léonie Sonnings Musikpris 2020 overrækkes langt om længe til sopran-dirigenten Barbara Hannigan ved denne uges Torsdagskoncert i DR Koncerthuset. Sidste års priskoncert måtte aflyses pga. corona-nedlukningen.

Allerede tirsdag aften lød startskuddet på en uge i Hannigans navn i København, hvor hun introducerede en filmaften i Cinemateket inden torsdagens og fredagens koncerter med DR Symfoniorkestret. Søndag og mandag bliver hun fejret med en minifestival med recital og masterclass på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Barbara Hannigan bliver den 8. sanger og 16. dirigent, der modtager Léonie Sonnings Musikpris. Musikfonden offentliggjorde allerede i 2019 valget af den canadiske sanger og dirigent. I motiveringen kunne man blandt andet læse:

»Med sin evne til at både synge, dirigere og sammensætte dybt personlige repertoirer, er Barbara Hannigan et fænomen og en kunstner, der viser nye veje til den klassiske musik. Og med fremførelser af verdenspremierer på mere end 85 værker, hvoraf flere har potentiale som nye klassikere, er Barbara Hannigan dronningen blandt sangerne af vores tids musikl«.

Léonie Sonnings Musikpris er Danmarks største musikpris. Den bliver hvert år givet til en internationalt anerkendt komponist, musiker, dirigent eller sanger inden for klassisk musik. 2021 udgaven af prisen, der i år lyder på en rund million kroner, tildeles 5. juni til komponisten Unsuk Chin.

Foto: Marco Borggreve

Læs mere: Kvinden hvis dna matcher Hans Abrahamsens | Interview Barbara Hannigan

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER