Nyhed

Barenboim i spidsen for nytårskoncerten i Wien for tredie gang

Barenboim i spidsen for nytårskoncerten i Wien for tredie gang | Magasinet KLASSISK

Daniel Barenboim skal stå i spidsen for Wiener Filharmonikernes valse-komsammen ved den traditionelle nytårskoncert 1. januar, mens de fleste af os gnider øjne og prøver at gøre os klar til et nyt år.

Selv om corona oddsene i længere tid har været imod nytårskoncerten, satser man alt på at kunne afvikle årets udgave med publikum i modsætning til sidste år. Et andet håb er, at Barenboims dårlige ryg, som i november tvang ham på sygeorlov, arter sig.

Barenboim har dirigeret nytårskoncerten to gange før, i 2009 og 2014. Gennem årene har han været en hyppig gæstedirigent for filharmonikerne, hos hvem han også debuterede som pianist tilbage i 1956

»Daniel Barenboim indtager en helt særlig plads i Wiener Filharmonikernes historie. Ikke blot har vi haft et langt og frugtbart kunstnerisk partnerskab med ham, men også et tæt venskab«, siger førsteviolinist og formand for orkestret, Daniel Froschauer.

På musiksitet Pizzicato håber man, at Barenboims tredje gang som leder af nytårskoncerten bliver lykkens gang, da de to første gange angiveligt ikke skulle have været den store kunstneriske succes.

Ikke overraskende fylder familien Strauss langt det meste af programmet ved dette års nytårskoncert i Musikverein. Programmet, som Barenboim har sammensat med Froschauer og Filharmonikernes direktør, Michael Bladerer, byder dog på en enkelt undtagelse, nemlig orkestrets første koncertopførelse af valsen ‘Nachtschwärmer’, skrevet af Carl Michael Ziehrer, en wienerkomponist, som kom til at stå i skyggen af Strauss-dynastiet.

Du kan se Wiener Filharmonikernes nytårskoncert lørdag d. 1. januar kl. 12.15 på DR1.

Foto: Dieter Nagl / Vienna Philharmonic

Læs mere: Nytårskoncerten i Wien uden publikum

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER