Nyhed

Bayreuths andet operahus genåbner

Operahuset Margravial i Bayreuth, er genåbnet efter seks års renovering til en pris på en kvart milliard kroner, og i stedet for at få ødelagt ørerne med byggelarm kan man nu igen nyde musik i en af barokarkitekturens perler.

»Centimeter for centimeter kan du se, at vi har fået fuld valuta for vores penge« siger Thomas Rainer fra Bayerns Slotsstyrelse, som har stået for renoveringen, til BR Klassik. Ved hjælp af de mange penge og over 90.000 mandetimer fremstår operahusets rigt ornamenterede udsmykning og mange bemalinger igen som oprindeligt.

Operahuset, der også fungerer som teatermuseum, blev optaget på Unescos verdensarvsliste i 2012 med følgende begrundelse:
»Huset er verdens eneste tilbageværende eksempel på hofopera-arkitekturen, hvor man autentisk kan opleve kulturen og akustikken fra baroktidens hofoperaer«. Det blev opført til ære for Margravine Wilhelmine af Brandenburg-Bayreuth, en søster til Frederik den Store.

Af fredningshensyn vil der kun være opførelser i huset i sommerhalvåret, da salens mange skrøbelige træudskæringer ikke kan tåle ekstreme temperaturudsvingninger. I denne sæson kan man blandt andet opleve Berliner Filharmonikerne, den russiske pianist Daniil Trifonov og en opsætning af Monteverdis ‘L’Orfeo’, den første moderne opera i musikhistorien.

Ved åbningskoncerten 12. april opførte Theaterakademie August Everding en opera med særlig betydning for huset, Johann Adolph Hasses ‘Artaserse’, som også var på programmet ved indvielsen i 1748.

Læs også: Bayreuth hyrer for første gang amerikansk instruktør

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER