Nyhed

Berliner Filharmonikerne får ny direktør

Det er ikke kun på chefdirigentpodiet, at Berliner Filharmonikerne gør klar til skiftedag. På direktionsgangen skal kontoret snart stå klart til den nye direktør, 46-årige Andrea Zietzschmann, som tiltræder stillingen 1. september. Hun overtager efter Martin Hoffmann, som har styret orkestret siden 2010. Zietzschmann har den helt rigtige profil med lang erfaring fra branchen og kommer senest fra et job som chef for NDR radioorkestrene i Hamborg, en stilling hun også havde ved Hessischer Rundfunk i Frankfurt.

Den nye direktør blev første gang præsenteret sidste år, da hun underskrev sin kontrakt samtidig med den nye chefdirigent, Kirill Petrenko (foto). Han tiltræder formelt først sin stilling i 2019 men spøger dog allerede nu i kulissen og på scenen, hvor han optræder som “chefdirigent in spe” både i indeværende og i den kommende sæson.

»Hun er enormt sympatisk, og med hendes mange års erfaring fra forskellige orkestre ved hun præcis, hvordan musikersjælen fungerer. Derfor er Andrea Zietzschmann det perfekte valg til posten«, siger Kirill Petrenko om den nye direktør.

Foto: Monika Rittershaus

Læs også: Berliner Filharmonikerne skal dele statstilskud

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER