Nyhed

Berliner-operaer duellerer om opsætning af ‘Nibelungens Ring’

Deutsche Oper i Berlin annoncerede sidste år, at en ny iscenesættelse af Wagners ‘Ring’-cyklus var på vej. Det samme har Staatsoper Unter den Linden, i samme by, også meldt ud, og det har skabt debat om, hvorvidt en fælles aftale om at koordinere forestillingerne på de berlinske operascener fungerer. Chefen for Deutsche Oper, Dietmar Schwarz, offentliggjorde i foråret, at Götz Friedrichs 30 år gamle kultopsætning af ‘Ringen’ genopsættes til næste år, og at en helt ny ‘Ring’ har premiere i 2020, iscenesat af den norske instruktør Stefan Herheim.
Tilsvarende er Daniel Barenboim og Staatsoper også på trapperne med deres nye ‘Ring’-cyklus, som skal instrueres af den russiske enfant terrible Dmitri Tcherniakov.
De mange opsætninger af Wagners ‘Ring’ er blevet et hedt emne, fordi de strider mod en koordineringsaftale, som er indgået i Stiftung Oper in Berlin. Stiftung er en sammenslutning af de tre operaer i Berlin samt Staatsballett Berlin, der siden 2004 gennem et overordnet fælles økonomisk og administrativt samarbejde har sikret scenernes fortsatte eksistens. Ifølge Berliner Morgenpost kritiserer røster i offentligheden nu de to kompagnier for at skabe et decideret overbud af Wagners ‘Ring’, og der spekuleres i, hvor mange offentlige midler det egentlig er værd at smide efter første del af tetralogien, ‘Rhinguldet’.

Foto: Bettina Stöß / Deutsche Oper Berlin

Læs også: Lyden af Wagner går i kroppen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER