Nyhed

Brexit spænder ben for Daniil Trifonov

Brexit spænder ben for Daniil Trifonov | Magasinet KLASSISK

Absurd langsom sagsbehandling af visumansøgninger efter Brexit spænder ben for Daniil Trifonov, som må opgive flere recitals i England. En otte måneder gammel ansøgning fra pianisten, som til daglig bor i USA, er stadig ikke behandlet færdig, og derfor må han ikke rejse ind i Storbritannien.

Trifonov og den engelske koncertarrangør har flere gange rykket indenrigsministeriet for visummet uden andet resultat end beskeden om, at »behandlingen er forsinket«.

Den russiske pianist blev allerede i marts og juli tvunget til at droppe sin deltagelse i koncerter i Wigmore Hall og ved The Proms på grund af det manglende visum. Dengang luftede han sin frustration på sociale medier, hvor han blandt andet skrev:

»På trods af vores rettidige og samordnede indsats har den britiske ambassade desværre ikke været i stand til at behandle mit visum i tide, derfor kan jeg ikke deltage i disse to koncerter. Vi planlægger at flytte duokoncerten i Wigmore Hall til en gang i den nærmeste fremtid«.

Men det blev der altså ikke noget af. Aktuelt går situationen med det manglende visum ud over en planlagt koncert sidst på måneden med Philharmonia Orchestra under ledelse af Paavo Järvi i London. Koncerten er nu fjernet fra Trifonovs tur-kalender. I stedet for Trifonov som solist i Brahms’ 1. Klaverkoncert optræder Philharmonia og Järvi med violinisten James Ehnes i Tjajkovskijs violinkoncert.

Philharmonia Orchestra og den russiske pianist giver det et nyt forsøg i foråret, hvor der er programsat en koncert i maj, ligeledes i London og med orkestrets chefdirigent, Santtu-Matias Rouvali, på podiet.

Foto: Dario Ascota / DG

LÆS OGSÅ

Han angriber klaveret fra alle vinkler | Portræt Daniil Trifonov

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER